Dulceata de capsuni a la Dr Oetker

de Panacris in Dulceata / Gem, 4 Iun 2012 | 5109 vizualizari

 

De vreo 2 ani, tot vreau sa incerc varianta cu gelfix de la Dr. Oetker. Am fost suprins placuta, nu stiu cat de eco este, dar va asigur ca se face foarte repede, si ramane culoarea naturala.;)

 

INGREDIENTE

  • capsuni curatate 2000 g.,
  • zahar tos 2000g.,
  • gelfix 2:1 Dr. Oetker 2 plicuri,
  • sare de lamaie 2 plicuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni a la Dr Oetker:

Fructele se spala si se curata de codite. Continutul plicurilor de gelfix, se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga peste fructe, se amesteca usor si se pun la fiert la foc mare. Dupa ce clocoteste, se ia oala de pe foc, se adauga rstul de zahar si sarea de lamaie, se amesteca usor si se lasa "fix" dupa ceas 2 minute, apoi se ia de pe foc. Se umplu imediat borcanele, spalate si sterilizate, se sigileaza, se intorc borcanele si se lasa sprijinte de capac pana a doua zi, invelite in paturi. 

 

TIPS-URI

1

Sarea de lamaie am pus-o de siguranta, dar ea se poate elimina din ingrediente.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de capsuni a la Dr Oetker 165467
retete culinare - Dulceata de capsuni a la Dr Oetker 165468
retete culinare - Dulceata de capsuni a la Dr Oetker 165469
retete culinare - Dulceata de capsuni a la Dr Oetker 165470
retete culinare - Dulceata de capsuni a la Dr Oetker 165471
retete culinare - Dulceata de capsuni a la Dr Oetker 165472
retete culinare - Dulceata de capsuni a la Dr Oetker 165473
retete culinare - Dulceata de capsuni a la Dr Oetker 165474
retete culinare - Dulceata de capsuni a la Dr Oetker 165475
retete culinare - Dulceata de capsuni a la Dr Oetker 165476

COMENTARII (18)

Panacris 1

05.06.2012, 07:56

Multumesc ptr aprecieri! Si spor la treaba si succes celor care se apuca de treaba!

mena29 1

05.06.2012, 11:12

Cris,eu de vreo cativa ani o fac tot asa si inca traim Fiica mea o prefera in acest mod facuta.

Sim0na 1

05.06.2012, 12:06

Foarte frumoasa ti-a iesit! La capitolul conserve... traiasca mama!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D