Dulceata de visine

de CameliaR in Dulceata / Gem, 13 Iun 2017 | 22305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg visine
  • 3 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam bine visinele, apoi le scoatem samburii.

Intr-o oala mare, punem un strat de visine, iar apoi un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam de asezat in oala, tot zaharul si toate visinele. Punem oala la foc mic. Adaugam zeama de lamaie si amestecam usor. Lasam dulceata sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 2 ore sau pana cand lichidul se ingroasa si devine lipicios atunci cand il incercam intre degete. Putem sa mai verificam daca dulceata este gata, daca punem o lingura de dulceata pe o farfurie si o bagam 10 minute la congelator. Daca consistenta este in regula, atunci luam oala de pe foc.  Amestecam din cand in cand. Spumam de cate ori este nevoie.  

Intre timp, spalam si uscam borcanele, iar apoi le sterilizam. Punem dulceata fierbinte in borcane. Punem sa le punem capacele si sa le intoarcem cu susul in jos, sau putem sa le lasam fara capace, pana cand dulceata se usuca la suprafata, si face o crusta subtire. Abia astept sa servesc papanasi, clatite sau gris alaturi de aceasta dulceata delicioasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

kytz 1

17.06.2017, 07:38

CameliaR 1

17.06.2017, 10:45

Ancutsa, cu mare drag accept schimbul!

CameliaR 1

17.06.2017, 10:45

Kytz

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese si visine