Dulceata de zmeura

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 17 Iul 2013 | 3877 vizualizari

 

Am facut de gust ca tare aromata si buna este!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zmeura
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Zmeura se pune intr-o sita, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs.

Dupa ce s-a scurs se pune intr-o cratita si se toarna zaharul deasupra.

Se tine la frigider pana a doua zi sa-si lase zeama.

A doua zi se pune la fiert la foc iute 15 minute pana se topeste zaharul si apoi la foc mic.

Din cand in cand se ia spuma formata.

Se amesteca cat mai rar in cratita sa ramana zmeura intreaga.

Spre final se pune si zeama de la 1/2 lamaie.

Se face proba cu picatura pe farfuria rece din congellator si cand sta bobita este gata.

Se curata bine de urmele de spuma, se acopera cu un prosop umed si se lasa pana se raceste.

Se pune rece in borcane spalate si sterilizate.

Se pune eticheta si se pune in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura