Dulceata ecologica de cirese galbene

de Bunica in Dulceata / Gem, 28 Iun 2009 | 5692 vizualizari

 

Am invatat sa fac aceasta dulceata de la soacra mea, care avea 2 ciresi la tara, in curte. Ciresele din care am preparat aceasta dulceata au fost luate din piata, de la o batranica. Nu ezitati sa o pregatiti. Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • zahar- 1 kg.
  • cirese galbene -o farfurie cu varf
  • zeama de lamaie-o lamaie
  • 1 pahar cu apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata ecologica de cirese galbene:

Se spala ciresele, se curata de codite, se scot samburii.

O farfurie adanca plina cu varf cu cirese fara samburi, un 1kg. zahar si 1pahar cu apa se pun la fiert la foc iute la inceput (in jurul a 10 minute, cam pina incepe sa fiarba), apoi la foc potrivit. Se ia spuma care se formeaza si se mesteca din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita. Se foloseste numai lingura de lemn pentru dulceata. In final se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca.

Tips. Este gata cind iei putin sirop, il lasi putin sa se raceasca pe lingurita si-l pui pe o farfurioara, iar acesta formeaza o bobita care nu se intinde (nu mai este lichid)

Un alt semn ca este gata. Iei putin sirop intre degetul mare si aratator si cind deslipesti degetele  un pic (circa 1 - 1,5 cm), siropul trebuie sa se intinda intre degete.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata ecologica de cirese galbene 5163
retete culinare - Dulceata ecologica de cirese galbene 5164
retete culinare - Dulceata ecologica de cirese galbene 5165

COMENTARII (4)

Bunica 1

29.06.2009, 21:20

Ce vrei Oana ? O portie de dulceata ?Vino in vizita !

Oana 1

30.06.2009, 15:27

Vin, vin! Multumim pt. invitatie

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 22:02

ooo cireseee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: