Fasole batuta cu ceapa verde si patrunjel

de laura_n in Mancaruri de post, 13 Feb 2013 | 10426 vizualizari

 

De fapt este frecata, nu stiu de ce se spune batuta, ca doar nu o bate nimeni. In fine, mi-ati cam starnit pofta in ultima vreme cu fasolea asta incat nu am mai rezistat si a trebuit sa fac, ca p''acilea regula e sa ne facem :))))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba noua
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei rosu copt
  • patrunjel
  • bulion
  • ulei masline
  • praf usturoi
  • 4 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa verde si patrunjel:

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita mai mare cu mai multa apa. 

Se scurge de apa fiarta pe parcursul fierberii, si se pune la fiert in continuare in alta apa. (eu schimb apa de vreo 3-4 ori) 

Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa, se mai clateste o data cu apa si se paseaza cu blenderul. Se adauga sare, ulei masline.

Ceapa se curata, se spala si se toaca. Ardeiul copt se toaca si el, usturoiul se zdrobeste. patrunjelul se spala si se toaca marunt.

Se pun toate la calit in ulei si dupa ce s-au rumenit bine se adauga cateva linguri de bulion. Se adauga o cana cu apa si sare si se lasa la fiert cat sa scada sosul. 

Peste fasolea pasata, se presara un pic praf usturoi, si se pune ceapa calita deasupra. 

 

TIPS-URI

1

bun de mori sosul cu ardei copt si ceapa verde

RETETA IN IMAGINI

Fasole batuta cu ceapa verde si patrunjel-0
Fasole batuta cu ceapa verde si patrunjel-1

COMENTARII (38)

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 09:06

gustoasa fasolea

babi5 1

27.06.2014, 15:20

Imi place tare si fasolea si vasul

noiinbucatarie 1

11.10.2016, 22:09

ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04