Fasole cu legume si porc la tava

de papabundetot in Porc, 30 Noi 2014 | 2864 vizualizari

 

Eh si daca maine tot e mare sarbatoare mare si toti romanii mananca fasole,nu puteam eu sa fac nota discordanta,asa ca m-am conformat calendarului si am pregatit o fasole in stilul meu,pe gustul meu,aromata si buna,acompaniata de o bucata zdravana de porc la cuptor,fraged,bun si aromat.In aceasta reteta spre deosebire de altele,am incercat ca atat in garnitura cat si la carne sa pastrez cam aceleasi arome,si nu a fost rau deloc :) Pentru ca nu am vrut sa ma prinda 1 decembrie langa aragaz,am folosit fasole din conserva,gata fiarta :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru friptura:
  • 6 felii sanatoase de pulpa porc
  • sos soia
  • crema de otet balsamic
  • chilly pudra
  • scortisoara
  • 1 morcov
  • 1 catel usturoi
  • ghimbir marinat
  • 1 foaie de dafin
  • chimen macinat
  • pasta de curry
  • Pentru garnitura:
  • 500 gr boabe fasole rosie
  • 250 gr boabe fasole alba
  • 100 gr boabe porumb
  • 2 cepe rosii
  • 3 catei usturoi
  • 3 morcovi
  • pasta de curry si pasta de creveti
  • chimen macinat,chilly,
  • scortisoara
  • o pastaie de vanilie (fara seminte)
  • 1 foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu legume si porc la tava:

Carnea de porc am marinat-o de cu seara pentru a avea timp sa isi stranga toate aromele in ea,in sos soia,crema de otet balsamic,chilly pudra si putin chimen macinat.Am tocat marunt un morcov,putin ghimbir marinat si un catel de usturoi,le-am pus putin la calit intr-o cratita care suporta temperatura cuptorului,impreuna cu un strop de ulei si un varf de lingura de pasta de curry,fiind foarte picanta nu folosesc multa odata,doar cat sa obtin o aroma a mancarii,am adaugat si o foaie de dafin,am pus carnita si marinata in care a stat,putina apa si am dat carnea la cuptor la foc mic,sa se faca lent si sa se patrunda bine :).

Pentru fasole am pregatit prima data toate legumele,am spalat bine boabele de fasole din conserva si porumbul si le-am lasat apoi sa se scurga.Am taiat marunt ceapa,usturoiul si morcovii si i-am pus intr-o cratita la foc mic cu putin ulei, usturoi,pasta de curry si pasta de creveti,am adaugat o foaie de dafin,chimen macinat,scortisoara si am lasat la foc pana cand legumele s-au inmuiat,apoi am adaugat fasolea si porumbul,am pus o cana de apa,o pastaie de vanilie fara seminte (semintele le-am folosit la desert) si am lasat putin sa fiarba pentru a se combina toate aromele si fasolea sa capete gustul mancarii.Pastaia de vanilie am lasat-o sa fiarba doar 5 minute pentru ca nu am vrut sa fac prajitura de fasole  doar sa ii dau o altfel de aroma.

Cand toate au fost gata,am adaugat acestor preparate si o salata de ceapa rosie cu otet si am mancat cu pofta mancarea romanului de 1 decembrie,cu arome asiatice si nu numai 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu legume si porc la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de fasole boabe