Felii cu cirese

de adriana65 in Prajituri, 19 Iun 2013 | 1543 vizualizari

 

Deşi afară sunt peste 30 de grade Celsius, am hotărât să profit din plin de oferta verii şi să prepar această răcoroasă prăjitură cu cireşe.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 3 ouă
  • - 150 g zahăr
  • - 150 g făină
  • - 40 g cacao
  • - 1 pliculeţ praf de copt "Dr.Oetker"
  • - 2 linguri apă fierbinte
  • Ingrediente pentru cremă
  • - 600 g cireşe
  • - 500 g brânză de vaci
  • - 200 ml frişcă
  • - 100 g zahăr pudră
  • - 10 g gelatină "Dr. Oetker"
  • - 2 linguri lichior de cireşe
  • - 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • - 100 g fulgi de ciocolată
  • - 200 g dulceaţă de cireşe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii cu cirese:

Se încinge cuptorul la 180 grade Celsius.

Pentru blat se bat ouăle întregi împreună cu zahărul şi apa fierbinte la viteză maximă a vasului robotului de bucătărie. După ce acestea îşi triplează volumul se adaugă amestecul de făină, cacao şi praf de copt. Se omogenizează uşor, cu o lingură numai prin răsturnare, apoi amestecul se pune în tavă şi se coace 20 de minute. Pentru siguranţă faceţi proba cu scobitoarea: dacă aceasta înfiptă în blat iese curată blatul este copt. Se scoate blatul din tavă şi se răceşte. Blatul rece se unge cu dulceaţa de cireşe.

Pentru cremă se spală cireşele şi se scot sâmburii şi codiţele. Se pun la scurs.

Gelatina se înmoaie conform indicaţiilor de pe ambalaj. Brânza de vaci bine scursă de zer  se amestecă aproximativ 3 minute cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi lichiorul de cireşe. Se iau 3 linguri din cremă şi se amestecă cu gelatina înmuiată, apoi se înglobează şi restul de brânză. Se dă la frigider 30 de minute.

Frişca se bate şi se încorporează uşor în crema de brânză.  La sfârşit se pun şi cireşele şi fulgii de ciocolată.Blatul uns cu dulceaţă se pune în tava în care a fost copt, tapetată cu folie alimentară, iar peste acesta se repartizează crema de brânză cu cireşe. Tava se dă la frigider.

După trei ore de stat la rece prăjitura se poate porţiona şi mânca cu mare poftă.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Felii cu cirese 238043
retete culinare - Felii cu cirese 238044
retete culinare - Felii cu cirese 238045

COMENTARII (25)

nilgun 1

08.09.2013, 17:56

minunata prajitura

adriana65 1

27.09.2013, 21:06

Alexandra Burz 1

13.03.2014, 08:15

Super prajitura asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L