Ficatei de pui cu sos si piure

de Oana in Ficat, 3 Noi 2014 | 2037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi colorati
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper 
  • cimbru proaspat
  • 2 foi de dafin
  • putin patrunjel sau marar proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu sos si piure:

Se curata si se spala ceapa, ardeii si usturoiul. Se taie ceapa solzisori si ardeiul gras fasii subtiri. Usturoiul se taie marunt sau se da pe razatoare. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca, se pun ceapa si usturoiul si se lasa putin la inmuiat. Se adauga apoi ardeiul gras. Se lasa sa fiarba putin cu capacul pus. Se adauga apoi ficateii de pui curatati si spalati bine. Se amesteca usor si se pune capacul. Se amesteca din cand in cand si se adauga cate putina apa fiarta daca scade prea mult zeama din tigaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper , foi de dafin si cimbru proaspat. Cand ficateii sunt facuti se adauga cele doua rosii decojite si taiete cubulete si se lasa sa mai fiarba 10 minute. La final se presara verdeata tocata marunt.

Se poate servi cu mamaliguta sau piure de cartofi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ficatei de pui cu sos si piure 350231
retete culinare - Ficatei de pui cu sos si piure 350232
retete culinare - Ficatei de pui cu sos si piure 350233
retete culinare - Ficatei de pui cu sos si piure 350234
retete culinare - Ficatei de pui cu sos si piure 350235
retete culinare - Ficatei de pui cu sos si piure 350236
retete culinare - Ficatei de pui cu sos si piure 350237

COMENTARII (14)

dantes 1

04.11.2014, 10:07

Foarte buni!

Micutza Luana 1

04.11.2014, 10:23

yamiiiiii

reisnaor_2006 1

17.12.2014, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21