Ficatei inabusiti, cu ceapa si rosii

de RODIMUR in Ficat, 18 Aug 2018 | 4214 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult ficățeii, dar în general, îi prepar atunci când nu am felul principal, pentru că se fac repede și sunt foarte gustoși. De această dată i-am pregătit înăbușit, cu roșii și ceapă, iar rezultatul ne-a mulțumit pe deplin.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de ficăței de pui
  • 3 cepe verzi
  • 2 roșii
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 grame de unt
  • sare
  • piper
  • oregano
  • pătrunjel tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei inabusiti, cu ceapa si rosii:

Se curăță ficățeii de vițe, se spală și se scurg de apă.

Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, după care se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin, în uleiul de floarea soarelui în care s-a pus la topit untul, tăiat felii.

Se pun ficățeii în tigaie, alături de ceapă și se întorc pe ambele fețe, ca să se pătrundă ușor.

Se spală roșiile, se feliază și se pun în tigaie. Se adaugă 100 ml de apă, se condimentează cu sare, piper și oregano, după care se prepară înăbușit, la foc mic, cu capacul pus, timp de 5-7 minute.

Când apa a scăzut și a mai rămas puțin sos, se ia tigaia de pe foc, se presară pătrunjel tocat și ficățeii înăbușiți pot fi serviți, cu cartofi natur, sau cu pâine prăjită. 

TIPS-URI

1

Curățați și spălați bine ficățeii, ca să nu rămână urme de fiere, care ar dăuna gustului natural al preparatului.

2

Pentru că untul se poate arde în tigaie, este bine să se folosească și 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Așadar, turnați mai întâi uleiul în tigaie și abia apoi puneți feliile de unt să se topească.

3

Folosiți ceapa verde cu tot cu codițe și înmuiați-o doar puțin, ca să rămână dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei inabusiti, cu ceapa si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

19.08.2018, 13:53

Da, Adriana, așa sunt... Mulțumesc frumos!

dantes 1

22.08.2018, 07:35

Buni!

RODIMUR 1

24.08.2018, 22:03

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu pipote si cartofi