Foi cu miere de albine

de Gina_Cristina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 25569 vizualizari

 

O prajitura buna cu foi moi care se topesc in timp ce le savurezi

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 cana de lapte
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita amoniac
  • 3 linguri miere de abine
  • o cana zahar
  • faina cat cuprinde
  • In plus:
  • 400 gr dulceata
  • 500 ml lapte
  • o margarina
  • 200 gr  gris
  • 150-200 g zahar (dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine:

Se pune laptele, uleiul, mierea, zaharul, praful de copt si amoniacul intr-o cratita la foc mic si se lasa pana isi schimba culoarea, devine maronie. Se lasa la racit .Dupa ce s-a racit compozitia pentru foi adaugam faina atat cat sa iasa un aluat potrivit cat sa putem intinde foaia pe dosul tavii. Foile se coc la foc potrivit cca 10-15 minute.

Pana se raceste facem grisul: se pune laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si il lasam sa fiarba. Trebuie sa fie mai consistent, mai tare.

Intre timp pregatim margarina, eu pun margarina intr-o cratita si o las la foc mic pana se topeste, sa nu fie calda, dupa care iau mixerul si adaug zahar pudra pana se intareste, dupa care adaug cate putin din gris.

Dupa ce s-au racit si foile luam o foaie, punem jumatate din compozitia de gris, punem o alta foaie peste care punem gem, apoi o alta foaie si compozitia de gris ramasa si ultima foaie peste care se presara zahar pudra.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Foi cu miere de albine-0
Foi cu miere de albine-1

COMENTARII (28)

Panacris

Panacris 1

11.03.2012, 16:37

Super! La favorite cu ea!!!

Gina_Cristina

Gina_Cristina 1

18.03.2012, 18:05

multumesc frumos

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:22

bune bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12