Foietaj cu nuca si dulceata de caise

de LUK in Prajituri, 25 Sep 2011 | 15267 vizualizari

 

Un dulce usor de preparat dar gustos!

 

INGREDIENTE

  • o foaie din comert de aluat de foietaj(400gr)
  • un borcan de dulceata de caise(350-400gr)
  • 3-4 linguri de nuca macinata
  • o lingurita de scortisoara
  • stafide(optional)
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu nuca si dulceata de caise:

 Decongelam aluatul la temperatura camerei pana cand este destul de flexibil pentru a-l modela.Intindem aluatul.

Amestecam dulceata cu nuca si scortisoara(si stafidele daca dorim).Intindem in mijlocul foii umplutura.Marginile exterioare le taiem fasii egale.Le impaturim apoi rand pe rand deasupra umpluturii.Dupa ce am terminat mutam aluatul  in tava de copt, ungem foaia cu un ou batut si coacem la 180 de grade cca 30min(pana cand se rumeneste frumos).

Cald il pudram cu zahar pudra.Pofta buna!

TIPS-URI

1

aveti grija cand puneti aluatul in tava sa nu se rupa.Pentru a preveni lucrul acesta puteti intinde foaia direct pe o hartie de copt si apoi sa o mutati in tava cu hartia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu nuca si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

danakarin 1

15.10.2011, 07:43

foarte simplu, rapid si extrem de aratos. !!

aziz 1

15.10.2011, 09:44

ce ar merge la cafeaua mea!!!!!!!!!

LUK 1

16.10.2011, 17:54

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Palmieri cu scortisoara