Foietaj cu nuca si dulceata de caise

de LUK in Prajituri, 25 Sep 2011 | 8170 vizualizari

 

Un dulce usor de preparat dar gustos!

 

INGREDIENTE

  • o foaie din comert de aluat de foietaj(400gr)
  • un borcan de dulceata de caise(350-400gr)
  • 3-4 linguri de nuca macinata
  • o lingurita de scortisoara
  • stafide(optional)
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu nuca si dulceata de caise:

 Decongelam aluatul la temperatura camerei pana cand este destul de flexibil pentru a-l modela.Intindem aluatul.

Amestecam dulceata cu nuca si scortisoara(si stafidele daca dorim).Intindem in mijlocul foii umplutura.Marginile exterioare le taiem fasii egale.Le impaturim apoi rand pe rand deasupra umpluturii.Dupa ce am terminat mutam aluatul  in tava de copt, ungem foaia cu un ou batut si coacem la 180 de grade cca 30min(pana cand se rumeneste frumos).

Cald il pudram cu zahar pudra.Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

aveti grija cand puneti aluatul in tava sa nu se rupa.Pentru a preveni lucrul acesta puteti intinde foaia direct pe o hartie de copt si apoi sa o mutati in tava cu hartia.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foietaj cu nuca si dulceata de caise 126586
retete culinare - Foietaj cu nuca si dulceata de caise 126587
retete culinare - Foietaj cu nuca si dulceata de caise 126588
retete culinare - Foietaj cu nuca si dulceata de caise 126589
retete culinare - Foietaj cu nuca si dulceata de caise 126590
retete culinare - Foietaj cu nuca si dulceata de caise 126591

COMENTARII (32)

danakarin 1

15.10.2011, 07:43

foarte simplu, rapid si extrem de aratos. !!

aziz 1

15.10.2011, 09:44

ce ar merge la cafeaua mea!!!!!!!!!

LUK 1

16.10.2011, 17:54

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55