Friptura de porc cu sos de curry

de margot12 in Porc, 6 Sep 2012 | 3322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Carne de porc (spata, pulpa, muschi etc) 1kg
  • Ulei 100 ml
  • Usturoi 7-8 catei
  • Faina 1 lingura
  • Curry 1 lingura
  • Condimente: cimbru, boia, sare, delikat
  • Patrunjel 1 legatura mica
  • Ceapa 1 buc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de curry:

Carnea se spala, se taie cuburi (mai mari), se sareaza si se pune la prajit. Se perpeleste pana cand prinde putina culoare. Ceapa se toaca marunt si se pune peste carne la calit impreuna cu lingura de curry. Dupa ce se calesc toate cam 3-4 minute se pune apa cat sa acopere carnea (eu am pus 2 cani), se acopera si se lasa la fiert la foc mic. Se fierbe pana cand se inmoaie carnea (daca mai este nevoie pe parcurs se mai pune apa) si se pune usturoiul strivit sau tocat, faina dizolvata in putina apa (se amesteca continuu cand se pune ca sa nu se faca cocoloase). Se lasa putin la fiert si cu usturoiul si faina si se adauga celelalte condimente dupa gust. La sfarsit punem patrunjelul tocat marunt si presaram putina boia pt aspect.

Se  serveste cu garnitura de piure, orez etc (eu am facut un orez cu ardei).

Pofta buna!!!

 

COMENTARII (9)

adry88

adry88 1

06.09.2012, 22:37

placeeeeeeeeee

margot12

margot12 1

07.09.2012, 11:18

Multumesc mult!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!