Friptura de pui cu ciuperci

de Zamfira in Pui, 1 Mai 2016 | 627 vizualizari

 

Una din cele mai uşoare reţete dar şi sănătoase şi gustoase are doar două ingrediente de bază şi condimente după gust. Modul de preparare este tot secretul gustului fraged şi aromat, coacerea la cuptor. Combinaţia de pui cu ciuperci e foarte bună, aş face o glumă ,, zici că-s rude … ,, dar să trecem la treabă …

 

INGREDIENTE

  • câteva pulpe de pui întregi sau dezosate
  • ciuperci din conservă sau proaspete
  • cimbru uscat, oregano, busuioc, 2-3 linguri
  • ulei de măsline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu ciuperci:

Aşezăm pulpele de pui într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Dacă folosiţi pulpe întregi vă recomand să crestaţi pulpele pe ambele părţi ale osului, astfel carnea se poate coace şi în interior.

Punem condimente din belşug pe ambele părţi ale pulpelor. Această operaţiune o fac chiar acolo în tavă. Apoi aşezăm ciupercile feliate în jurul pulpelor. Presărăm condimentele rămase şi peste ciuperci.

Stropim totul cu ulei de măsline.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru 45 minute. După 30 de minute întoarcem pulpele de pui, amestecăm puţin şi-n ciuperci. Focul să fie domol, atenţie să nu se ardă ciupercile. Dacă vedem că ciupercuţele sau copt, mai bine le scoatem mai repede din tavă.

Ciorchinele de roşii nu sunt doar de decor, au acompaniat friptura cu brio.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de pui cu ciuperci 440674
retete culinare - Friptura de pui cu ciuperci 440675
retete culinare - Friptura de pui cu ciuperci 440676
retete culinare - Friptura de pui cu ciuperci 440677

COMENTARII (13)

Zamfira 1

01.05.2016, 22:17

Bya

Catalina L 1

02.05.2016, 21:01

excelenta

Zamfira 1

04.05.2016, 18:13

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29