Friptura marinata

de Bia27 in Porc, 16 Mar 2013 | 1299 vizualizari

 

Imi place sa prepar carnea cu cat mai multe condimente,rezultatul final fiind unul desavarsit.Data viitoare vreau sa mai adaug si putin oregano :).Friptura am servit-o langa garnitura de cartofi natur,amestecati cu putin ulei ,iar deasupra am pus sos de pe friptura,asa ne place noua,cat mai mult sos la orice mancarica :))!

 

INGREDIENTE

  • 400 g cotlet porc
  • 4 bucatele usturoi
  • rozmarin macinat
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • sare,piper
  • lingurita vegeta
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura marinata:

Taiem cotletul in felii medii.Ungem fiecare felie cu ulei dupa care le presaram cu rozmarin ,cimbru,sare,piper si boia de ardei dulce.Le asezam intr-o tigaie inalta(in cazul meu) sau o oala in care am pus 2-3 linguri de ulei,asezam intre ele bucatile de usturoi taiate in jumatati ,acoperim cu un capac si lasam tigaia ,oala, peste noapte la frigider.

A doua zi punem oala pe foc,acoperind cu apa bucatile de carne.Lasam sa fiarba sub capac la foc mediu,adaugand apa de cate ori este nevoie pt a le acoperi.Spre final cand carnea este aproape fiarta,nu mai adaugam apa si lasam sa scada putin pt a se forma sosul.La final adaugam lingurita de vegeta,mai lasam sa dea un clocot si oprim focul.

Se serveste langa ce garnitura doriti.Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Carnea se poate lasa la marinat si de dimineata pana spre seara cand pregatiti cina.

2

Aromele se patrund foarte bine in carne ,friptura avand un gust deosebit!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura marinata 211636
retete culinare - Friptura marinata 211637
retete culinare - Friptura marinata 211638
retete culinare - Friptura marinata 211639
retete culinare - Friptura marinata 211640

COMENTARII (8)

merisor 1

17.03.2013, 07:26

E tare buna marinata si mie imi place asa!

Zamfira 1

17.03.2013, 08:21

exceptionala!!!!!!

Bia27 1

17.03.2013, 09:12

multumesc doamnelor!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: