Fursecuri cu nuci si alune

de diaconta in Dulciuri, 25 Dec 2010 | 2497 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu,mi-a placut atat de mult,incat din start am facut portie dubla si tot s-au dovedit a fi putine.

 

INGREDIENTE

  • 220 gr unt
  • 75 gr zahar brun
  • 75 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • lamaie
  • sare
  • 250 gr nuca si alune
  • visine din compot
  • dulceata de merisoare salbatice
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci si alune:

Untul se amesteca cu zaharul si vanilia pana cand se obtine o crema pufoasa.Se separa albusul de galbenus.

Galbenusurile se incorporeaza pe rand in crema de unt.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se va obtine un aluat de o consistenta delicata.

Nuca si alunele se prajesc si se taie in bucatele mici.

Din coca obtinuta se fac bilute,care se dau prin albusul batut spuma,iar apoi prin nuca si alune.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Se apasa cu degetul in mijlocul fiecarei bilute pentru a face un loc in care vom pune o visina sau dulceata,dupa preferinta fiecaruia.

Se pun la cuptor.Eu am lasat focul mic pentru ca sa nu se arda nuca,asa ca le-am lasat cam 25 de minute.

O reteta deosebit de simpla si sunt delicioase.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu nuci si alune 72953
retete culinare - Fursecuri cu nuci si alune 72954
retete culinare - Fursecuri cu nuci si alune 72955
retete culinare - Fursecuri cu nuci si alune 72956
retete culinare - Fursecuri cu nuci si alune 72957

COMENTARII (35)

Cris2711 1

27.12.2010, 18:27

party fara mine? Noroc foarte bun

diaconta 1

27.12.2010, 18:36

nu se poate fara tine Cris

Cris2711 1

27.12.2010, 18:38

puuuuuuuuup duuuuuuuulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55