Gogosi ca la mama acasa...

de lilik in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 12535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 45 gr zahar
  • 370 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi ca la mama acasa...:

cernem faina intr-un vas si ii facem o fantana in mijloc.

punem pe foc intr-o craticioara laptele cu untul si zaharul la incalzit.

punem in gaura facuta in faina oul,drojdia si amestecul de lapte caldut(dak se incalzeste prea tare asteptam sa se racoreasca ).

framantam bine aluatul si il lasam la crescut cca 1 ora.

dupa ce a crescut luam din aluat intindem o  foaie si cu o forma rotunda decupam gogosi,pe care le vom pune pe un taler presarat cu faina si le mai lasam 20-30 de min la crescut.

punem pe foc o oala cu ulei(uleiul trebuie sa fie abundant) si cand s-a incins punem gogosile una kte una si le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

le scoatem si le punem pe hartie sa absoarba uleiul in exces,apoi le dam cu zahar pudra si le punem pe farfurie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi ca la mama acasa... 62532
retete culinare - Gogosi ca la mama acasa... 62533
retete culinare - Gogosi ca la mama acasa... 62534
retete culinare - Gogosi ca la mama acasa... 62535
retete culinare - Gogosi ca la mama acasa... 62537

COMENTARII (14)

lilik 1

14.11.2010, 16:08

si mai multe iubita

tanyapatap 1

26.11.2010, 14:58

lilik 1

27.11.2010, 12:31

tanya

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55