Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake

de ionela2682 in Dulciuri, 22 Mai 2011 | 2195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 1 / 2 cani (455 grame) faina
  • 1 / 2 linguriţă (2 grame) praf de copt
  • 1 / 2 linguriţă de sare
  • 1 cană (227 grame) unt nesărat, la temperatura camerei
  • 3 cesti (600 grame) zahăr
  • 6 oua mari
  • 4 linguri zeama de lamaie 
  • coaja de la 1/2 lamaie(fara membrana exterioară galben )
  • 1 / 2 lingura (6 grame), esenta de  vanilie
  • 1 cană (240 ml) smantana sau iaurt simplu
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake:

 -pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade

- se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos,  se adauga coaja de lamaie, esenta  de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare

 -faina se amesteca cu praful de copt si sarea

-cu mixer pe viteza scăzuta, se adaugă :1 / 3 din amestec de faina, alternativ cu smantana/iaurtul, aproximativ 1 / 2 ceasca , se bate doar până când aluatul este neted. (Veţi avea trei adăugări de făină şi două de smântână/iaurt.

 -se unge cu ulei si tapeteaza cu faina tava de guguluf

 -se toarna compozitia  in tava

 -se coace la temp 180 grade cam 60-70 min.
Glazura de lamaie:
1 cană (115 grame) zahar pudra
zeama de la1/2 de lamaie

-se amesteca si se toarna peste prajitura rece



 

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake-0
Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake-1
Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake-2
Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake-3
Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake-4
Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake-5
Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake-6

COMENTARII (24)

lilik 1

26.05.2011, 00:18

placeee

deyutzky 1

29.05.2011, 12:50

mena29 1

09.12.2011, 10:41

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41