Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe

de alice_ciobanu in Torturi, 19 Mar 2012 | 5288 vizualizari

 

Luna Martie e intotdeauna o luna bogata in sarbatoriti. pe langa minunatele zile de 1 si 8 Martie, noi mai avem de sarbatorit un prieten drag (pup John) si cativa membri ai familiei. Adica un bunic (anul asta a facut 82 de ani, pe 10 martie, te iubim Titi), o matusa mai de departe (pup Carmen, pe 11 martie) si apoi urmeaza pleiada celor mai de soi :)) adica tata (pe 15 martie), Miruna (pe 16 martie) si je (pe 17 martie). Cool, nu? :))
Si ca de fiecare data se lasa cu chefuri de trei zile si trei nopti, de mese copioase si torturi ciocolatoase. Si cum nici anul asta nu putea lipsi din programul festiv un delicios tort ciocolatos.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 6 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata rasa
  • esenta de rom
  • pentru crema 1:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata
  • esenta de rom
  • pentru crema 2:
  • 200 ml frisca 
  • 200 gr ciocolata alba (cu cocos am pus eu)
  • pentru insiropat:
  • 400 ml apa
  • 6 linguri miere de albine
  • 1 lingura de nes 
  • 50 ml whiskey
  • pentru glazura:
  • 200 ml frisca 
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • pentru decor
  • frunze de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe:

Blat

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma impreuna cu 5 linguri de zahar.  Galbenusurile le mixam cu 3 linguri de zahar si esenta de rom, pana ce isi dubleaza volumul si devine ca o crema. Amestecam apoi spuma de albusuri peste crema de galbenusuri, incet si cu grija. Peste adaugam faina amestecata cu cacaua si cernuta si ciocolata rasa. Amestecam cu grija, de sus in jos, lejer si ritmic, pana se incorporeaza toata. Turnam apoi compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm, cu inel, tapetata cu hartie de copt si dam totul la cuptor la foc moderat pana se coace complet. Faceti testul cu scobitoarea: daca aceasta iese curata inseamna ca blatul e gata. Lasam la racit si cand e rece taiem blatul in trei parti.

Crema 1:

Rupeti ciocolata in bucati mici si impreuna cu frisca lichida puneti pe foc mic pana ce se dizolva complet. Amestecati continuu pana se ingroasa. Apoi luati de pe foc si lasati la rece cateva ore bune. Dupa care mixati puternic si apoi iar lasati la rece. Aromatizati cu esenta de rom

Crema 2:

Urmati acelasi procedeu ca la crema nr. 1, doar ca folositi ciocolata alba. Eu am folosit ciocolata alba cu cocos, astfel incat nu am mai folosit apoi pentru aromatizare esenta de vanilie, dupa cum era reteta originala. 

Sirop:

Amestecati apa cu mierea si fierbeti usor. Adaugati apoi nesul si dati la rece. Inainte de a folosi siropul pentru insiropat blaturile aromatizati-l cu cei 50 ml de whiskey. Sau nu :))

Glazura:

Amestecati ciocolata, frisca si untul, pe baie de aburi, pana obtineti o compozitie omogena si fluida. O folositi in momentul in care veti trece la glasarea tortului. 

Asamblare:

Avem blatul taiat in trei si insiropat bine. Peste primul blat intindem strat uniform de crema nr. 1, adica cea de ciocolata neagra. Asezam deasupra o foaia de blat. Peste ea vom intinde crema nr. 2, adica cea de ciocolata alba. Punem cealalta foaie de blat. Nivelam lateralele si fata tortului cu putina crema oprita din crema de ciocolata folosita la umplere, dupa care il dam la rece pentru macar 3 ore. La sfarit incercam sa ii dma o fata cat de cata aporpiata de cea a originalului, sau macar atat cat ne pricepem. Il glazuram cu glazura de ciocolata tocmai facuta. Glazura nu trebuie turnata fierbinte peste tort, ci sa fie asa calduta, fluida, la temperatura camerei oarecum. Ornam cu frunze de ciocolata si dam la rece peste noapte.

Frunzele de ciocolata le facem asa: topim ciocolata si apoi cu ajutorul unei pensule  intindem strat gros pe spatele unei frunze de hibiscus. Dam la rece. Apoi mai punem inca un strat de ciocolata peste cel intarit, pentru ca frunza de ciocolata sa fie mai grosuta si sa nu se rupa in momentul in care o vom deslipi de frunza de hibiscus. In momentul ornarii tortului desprindem, cu mare bagare de seama, frunza verde de hibiscus de ciocolata intarita, obtinand astfel niste frumoase frunze de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe-0
Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe-1
Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe-2
Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe-3

COMENTARII (33)

alice_ciobanu

alice_ciobanu 1

20.03.2012, 10:31

multumirir!

Alinutza80

Alinutza80 1

26.03.2012, 19:52

La multi ani tuturor!
Tortul arata foarte bine !

babi5

babi5 1

20.12.2014, 19:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!