Iepure umplut, servit cu sos

de lia maria in Mancaruri cu carne, 8 Apr 2010 | 21575 vizualizari

 

O friptura pe care am pregatit-o de Pasti , ca alternativa la miel , (sotul meu este singurul din familie caruia ,nu-i place carnea de miel). Sosul obtinut este delicios pentru orice fel de friptura,pasare,porc sau vanat.

 

INGREDIENTE

  • Un iepure
  • inima
  • ficatul
  • rinichii
  • plamanii
  • 1 limba de porc
  • 1 inima de porc
  • 1 ceapa mare
  • 300g ciuperci
  • 1 ardei kapia
  • verdeata ( marar si patrunjel)
  • 4 catei de usturoi
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 felie de paine
  • amestec condim. ptr. friptura
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 200g vin alb
  • Pentru sos
  • 1 lingura sos de hrean cu smantana
  • 1legatura marar verde maruntit
  • ½ lamaie (zeama)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure umplut, servit cu sos:

Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc.  Felia de paine o inmuiem  in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei sfert din ciuperci, le taiem felii. Dupa ce au fiert si s-au racit organele, curatam limba de piele si le dam prin masina de carne, impreuna cu  painea si 2 catei de usturoi.  Ceapa verde, mararul si patrunjelul il taiem marunt si-l amestecam cu carnea macinata + cele doua oua crude.Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper.

Iepurele se spala bine,se sterge cu un prosop absorbant, apoi in interiorul lui  adaugam compozitia obtinuta mai sus.Coasem burta iepurelui cu ata alba de bumbac.

Iepurele astfel umplut, il frecam bine, bine cu amestecul de condimente pentru fripturi, il asezam in tava, peste patul de legume feliate,asezam ciupercile ramase intregi,de jur inprejurul lui s-il stropim bine cu ulei, cateva frunze de patrunjel si vinul alb.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu pe care o perforam  cu o scobitoare in cateva locuri si introducem iepurele in cuptorul incins, la foc mic,pentru 1h si 30’. 

Scoatem tava, indepartam folia de aluminiu, dam focul la mare si mai punem iepurele in cuptor pentru 10’, pentru a se rumeni frumos.

Luam iepurele din tava si-l lasam la racit pe un platou. Cand este rece, scoatem cu grija ata, cu care l-am cusut si-l taiem in felii.

 Legumele si zeama de la iepuras, le punem in blender si le pasam. Adaugam hreanul, verdeata, zeama de lamaie,sare si piper dupa gust . Sosul, astfel obtinut, il servim alaturi, sau pe felia de iepuras umplut.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure umplut, servit cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ionela2682 1

11.04.2010, 13:14

oricum eu nu mananc iepurasii dar la tau arata foarte bine pe platou asa cu legumele langa el! 5 frculite !

lia maria 1

12.04.2010, 14:32

Da, Ionela2682, l-am taiat ca pe rulada, oasele lui oricum sunt destul de crude si nu e greu deloc la sectionat. Multumesc !

ionela2682 1

12.04.2010, 16:59

am avut si eu un iepure in vara primit de la cineva dar l am facut fripturica la cuptor! mama cum arata dar nu am putut manca din el nici o bucatica,imi era mila!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci