Lasagna bolognese

de oanapl in Vita, 2 Feb 2017 | 3470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru sos bolognese:
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1kg rosii
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 400 ml supa de legume
  • 100 ml vin alb sec
  • rozmarin uscat
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • pentru sosul bechamel:
  • 70 g unt
  • 70 g faina
  • 700 ml lapte
  • cimbru uscat
  • nucsoara uscata
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin 
  • pentru asamblare:
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna bolognese:

Toci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat, adaugi carnea tocata.

Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apoi le adaugi peste carne. Adaugi vinul si supa de legume si lasi sa fiarba timp de o ora, la foc mic, pana cand scade zeama si carnea este bine facuta.

Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi cimbru, nucsoara, foaia de dafin, sare, si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.

Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos de carne, apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi sos bechamel, sos de carne, parmezan apoi reiei ciclul pana epuizezi ingredientele. Peste ultimul strat de carne, pui foi lasagna, sos béchamel, apoi pui mozzarella rasa si presari parmesan ras.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca lasagna si o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca