Limba cu praz si masline

de susu in Porc, 22 Feb 2010 | 13317 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 limbi de porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 fire de praz
  • 300 g masline din acelea naturale, de culoare maro deschis
  • 1 cana de vin alb sec sau demisec
  • 2-3 linguri de pasta tomate
  • Zeama in care a fiert limba
  • Condimente
  • Ulei pentru prajit    
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu praz si masline:

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice condiment este pe gustul vostru pentru a-si lua gust. Dupa ce au fiert se curata de pielite  cat sunt calde si apoi se taie fasii sau felii mai grosute.

Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga maslinele si se calesc si ele, se adauga prazul taiat rondele nu foarte subtiri ( eu am taiat cateva bucati mai mari pentru aspect) si se lasa sa se inmoaie bine si prazul. Mie imi place  numai acest fel de masline si am auzit de la diversi ca sunt si mai sanatoase fata de cele negre care sunt tratate.

Se adauga o parte din apa in care a fiert limba  ( atat cat sa acopere prazul)si se lasa acoperit cu capac sa scada. Spre sfarsit se adauga limba déjà fiarta si se mai lasa putin.

Se desface bulionul cu putina zeama si se adauga la mancare. Se mai baga la cuptor pentru vreo 15 minute sa mai scada. Se sareaza dupa gust daca mai este cazul avand in vederea ca maslinele sunt sarate.

Se serveste cu un pahar de vin alb dar in lipsa lui putem bea unul rosu de tara.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Limba cu praz si masline 18647
retete culinare - Limba cu praz si masline 18648
retete culinare - Limba cu praz si masline 18649
retete culinare - Limba cu praz si masline 18650
retete culinare - Limba cu praz si masline 18651
retete culinare - Limba cu praz si masline 18652
retete culinare - Limba cu praz si masline 18653
retete culinare - Limba cu praz si masline 18654

COMENTARII (9)

lia maria 1

23.02.2010, 09:16

Arata grozav, felicitari !

madi_marin 1

23.02.2010, 14:47

ce buna e mancarica asta....delicioasa....trebuie sa o pregatesc si eu curand ca mi s-a facut o pofta....mama mama....

dicarmencitta1957 1

23.02.2010, 17:32

Este o mancarica pe cinste.Chiar mi-ai dat o super idee.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D