Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti

de Corinuta in Paste, 2 Feb 2015 | 1849 vizualizari

 

Dupa o reteta de-a Sylviei. Demult imi doream sa incerc o reteta cu creveti, dar m-am tot ferit de ei, nu stiu de ce. Sunt foarte usor de gatit si merg super langa paste.

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste
  • 125 g creveti
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute verde
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2-3 linguri sos de rosii cu busuioc
  • sare, piper macinat
  • parmezan ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti:

Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga pe rand: usturoiul taiat cubulete, ardeiul si ceapa feliate si se lasa doar cateva minute la calit, amestecand din cand in cand.

Se adauga crevetii si se lasa sa fiarba vreo 5 minute, apoi se adauga si sosul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper, iar dupa ce a mai dat un clocot sau doua se adauga pastele direct din apa in care au fiert peste sos. Se mai lasa putin sa se imprieteneasca toate aromele, apoi se scot pe o farfurie, se presara parmezan si se servesc.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti-0
Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti-1
Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti-2
Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti-3
Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti-4
Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti-5
Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti-6

COMENTARII (9)

dantes

dantes 1

04.02.2015, 10:34

Bune!

Corinuta

Corinuta 1

04.02.2015, 15:24

Multumesc!

Irina

Irina 1

20.04.2015, 11:04

m-as imprieteni si eu cu o portie de paste.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!