Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi

de Rux in Mancaruri de legume, 5 Iun 2015 | 6442 vizualizari

 

Una dintre cele mai.... si cele mai bune mancaruri cu dovlecei la cuptor...as spune fara sa gresesc ca este senzationala!

 

INGREDIENTE

  • 6 dovlecei maricei
  • 6 rosii mari pentru straturi
  • 2 rosii mari pentru sos
  • 1 capatana de usturoi verde
  • 5 catei de usturoi vechi
  • 1 ceapa mare verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • 150 g smantana  (scoasa din timp de la rece, ca sa nu se sparga vasul yena, cand o punem)
  • ulei de masline extravirgin si de palmier pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi:

Se feliaza dovleceii, se feliaza rosiile, se curata ceapa si usturoiul, se zdrobeste usturoiul, iar ceapa se taie felii.Feliile de dovlecei se prajesc usor  in jur de 1 minut in ulei de palmier, apoi se scurg si se vor aseza pe rand intr-un vas de Jena rotund.

Se pun dovleceii in primul strat, se tapeteaza cu ei si marginea vasului. Se adauga rosiile feliate, apoi usturoi verde zdrobit( cat dorim), iar deasupra patrunjel verde, apoi se presara sare (un praf) , urmeaza inca trei astfel de randuri cu : dovlecei, rosii, usturoi, patrunjel, sare. Ultimul strat este de patrunjel si marar.

Intr-o tigaie adanca, punem putin ulei de masline si adaugam ceapa si  usturoiul vechi zdrobit, le calim usor adaugand imediat si cele doua rosii mari razuite. Tinem sosul pe foc  in jur de 4 sau 5 minute, potrivim de sare si piper, tinand cont sa nu punem foarte multa sare, deoarece si straturile cu dovlecei din vas contin deja sare.Turnam sosul  in vasul de Jena peste dovlecei. 

Punem mancarea la cuptorul incins la 200 de grade pentru 30 sau 35 de minute, sau in functie de cuptor, avand grija ca macar de doua ori sa ungem cu sosul format si partea de deasupra, eu am apasat usor cu o paleta pe stratul de deasupra. Dupa cele 35 de minute scoatem cu grija vasul si punem smantana foarte usor, amestecand putin cate putin la suprafata. Am mai lasat inca 6 sau 7 minute la cuptor si apoi am scos vasul.

Puteti sa renuntati la smantana daca nu va place, caci mancarea este buna oricum.

Deliciu total!

 

RETETA IN IMAGINI

Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-0
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-1
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-2
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-3
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-4
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-5
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-6
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-7
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-8
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-9
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-10
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi-11

COMENTARII (12)

Rocsi 1

06.06.2015, 20:52

mirela0911 1

07.06.2015, 14:20

Ce bun ai facut!

Rux 1

10.06.2015, 23:08

Vai ce minunata a fost!!! Era cat pe ce sa-mi dau like! )))))))))))) Va multumesc mult, mult, mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04