Manti

de Anastasia in Mancaruri cu carne, 10 Feb 2010 | 3257 vizualizari

 

Manti - un fel de mâncare tradiţională de carne, din Asia Centrală, cunoscut sub alte nume ca în China (Baozi) şi Pakistan, alcătuit din carne tocată mărunt în aluat subţire, aburita în cratita pentru manti .

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 pahare de faina (200 ml.)
  • ½ pahar apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura :
  • 300 de grame de carne tocata de vita in amestec cu porc
  • 300 de grame de ceapa taiata marunt
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare (potriviti de sare dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Manti:

Aluat :


Se toarna intr-un castron apa cu oul putin batut si sarea, in acest castron se adauga faina cate putin cernand direct in el si, amestecand constant cu o lingura pana incorporam toata faina apoi se framanta putin aluatul pana obtinem un aluat usor de lucrat , daca simtiti ca mai este necesar mai adaugati putina faina .



Umplutura :


Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt, piperul si sarea .



Asamblarea :


Intindeti aluatul pe masa infainata intr-o foaie cu grosimea de 2,5 milimetri grosime si taiati cu o cana cerculete cu diametrul de 8~10 cm (sau rulati aluatul intr-un sul si taiati din el bucatele de aluat pe care le veti intinde pe fiecare in parte in cerculete cu diametrul de 8~10 cm) , puneti in centru fiecarui cerculet cate o lingura fara varf de umplutura si impletiti astfel :


1. luati din doua parti si aduceti aluatul spre centru, lipind capetele intre ele peste umplutura ca in poza

2. apoi lipiti capetele formand patru colturi doua cate doua

3. lipiti capetele opuse doua cate doua

4. puneti mantele astfel obtinute pe cercurile unse cu ulei din vasul cu abur si le fierbeti la foc mic in jur de 40 de minute sau la vasele cu abur moderne



Se serveste cu dresing preparat din ceapa taiata rondele cu otet, apa, piper negru si putin zahar dupa gust sau cu smantana .



Pofta buna !!!

 

COMENTARII (5)

Rux 1

12.01.2011, 10:39

Ce interesant

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:46

nilgun 1

12.10.2013, 15:09

fffff bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI