Mere in foietaj

de nico15 in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 9504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-6 mere
  • 4-6 lingurite de zahar
  • 4-6 lingurite de gem(fructe de padure)
  • 100 g de migdale(tocate/pisate)
  • scortisoara
  • foi de placinta
  • unt
  • oua, esenta de rom
  • zahar pudra
  • inghetata
  • menta  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in foietaj:

Se curata merele de coaja, si se scoate miezul marului. In locul ramas liber se va pune o lingurita de zahar, o lingurita de gem, putin ro, migdale pisate si scortisoara. Separat se pune untul la topit. Se va lua cate o foaie de placinta care se va unge cu untul topit, vom aseza 3 foi de placinta si le vom unge pe fiecare in parte si vom taia foile in doua bucati egale. Se va aseza cate un mar umplut in jumatate de foaie se inchid capetele foilor de placinta se mai unge cu un pic de unt topit si se da la cuptor. Dupa aproximativ 10 minute se bate un ou bine si se va unge fiecare mar in parte, dandu-se merele din nou la cuptor si continuandu-se coacere. Timpul aproximativ de coacere 30 de minute. Dupa ce sunt gata se mai tapeteaza cu un praf de scortisoara si cu zahar pudra.

Se pot servi acompaniate de 2-3 cupe de inghetata.

Pentru dessign putem folosii topping de ciocolata si o frunza de menta adaugata pe cupele de inghetata.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere