Mere in foietaj

de nico15 in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 6871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-6 mere
  • 4-6 lingurite de zahar
  • 4-6 lingurite de gem(fructe de padure)
  • 100 g de migdale(tocate/pisate)
  • scortisoara
  • foi de placinta
  • unt
  • oua, esenta de rom
  • zahar pudra
  • inghetata
  • menta  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in foietaj:

Se curata merele de coaja, si se scoate miezul marului. In locul ramas liber se va pune o lingurita de zahar, o lingurita de gem, putin ro, migdale pisate si scortisoara. Separat se pune untul la topit. Se va lua cate o foaie de placinta care se va unge cu untul topit, vom aseza 3 foi de placinta si le vom unge pe fiecare in parte si vom taia foile in doua bucati egale. Se va aseza cate un mar umplut in jumatate de foaie se inchid capetele foilor de placinta se mai unge cu un pic de unt topit si se da la cuptor. Dupa aproximativ 10 minute se bate un ou bine si se va unge fiecare mar in parte, dandu-se merele din nou la cuptor si continuandu-se coacere. Timpul aproximativ de coacere 30 de minute. Dupa ce sunt gata se mai tapeteaza cu un praf de scortisoara si cu zahar pudra.

Se pot servi acompaniate de 2-3 cupe de inghetata.

Pentru dessign putem folosii topping de ciocolata si o frunza de menta adaugata pe cupele de inghetata.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Mere in foietaj-0
Mere in foietaj-1
Mere in foietaj-2
Mere in foietaj-3
Mere in foietaj-4
Mere in foietaj-5
Mere in foietaj-6

COMENTARII (10)

aziz

aziz 1

12.01.2011, 07:59

MotanLaOale

MotanLaOale 1

12.01.2011, 09:38

divainbucatarie

divainbucatarie 1

12.01.2011, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!