Mere in foietaj

de nico15 in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 6831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-6 mere
  • 4-6 lingurite de zahar
  • 4-6 lingurite de gem(fructe de padure)
  • 100 g de migdale(tocate/pisate)
  • scortisoara
  • foi de placinta
  • unt
  • oua, esenta de rom
  • zahar pudra
  • inghetata
  • menta  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in foietaj:

Se curata merele de coaja, si se scoate miezul marului. In locul ramas liber se va pune o lingurita de zahar, o lingurita de gem, putin ro, migdale pisate si scortisoara. Separat se pune untul la topit. Se va lua cate o foaie de placinta care se va unge cu untul topit, vom aseza 3 foi de placinta si le vom unge pe fiecare in parte si vom taia foile in doua bucati egale. Se va aseza cate un mar umplut in jumatate de foaie se inchid capetele foilor de placinta se mai unge cu un pic de unt topit si se da la cuptor. Dupa aproximativ 10 minute se bate un ou bine si se va unge fiecare mar in parte, dandu-se merele din nou la cuptor si continuandu-se coacere. Timpul aproximativ de coacere 30 de minute. Dupa ce sunt gata se mai tapeteaza cu un praf de scortisoara si cu zahar pudra.

Se pot servi acompaniate de 2-3 cupe de inghetata.

Pentru dessign putem folosii topping de ciocolata si o frunza de menta adaugata pe cupele de inghetata.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mere in foietaj 77112
retete culinare - Mere in foietaj 77113
retete culinare - Mere in foietaj 77115
retete culinare - Mere in foietaj 77116
retete culinare - Mere in foietaj 77119
retete culinare - Mere in foietaj 77121
retete culinare - Mere in foietaj 77124

COMENTARII (10)

aziz 1

12.01.2011, 07:59

MotanLaOale 1

12.01.2011, 09:38

divainbucatarie 1

12.01.2011, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L