Mini Chec cu portocala

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 8 Mai 2013 | 3021 vizualizari

 

Dulce, simplu si rapid! Multumesc Dia pentru inspiratie! Voi incerca si reteta ta: Chocolate Mug cake!

 

INGREDIENTE

  • Ne sunt necesare:
  • 1 ou
  • 3 linguri cu faina
  • zahar dupa gust
  • 2 linguri cu iaurt
  • un praf de sofran
  • un praf de scortisoara
  • o lingurita cu praf de copt
  • 2 lingurite cu coaja de portocala deshidratata
  • o lingurita cu esenta de migdale
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • optional: bomboane de ciocolata
  • sirop:
  • sucul a doua portocale,
  • 3 linguri de zahar,
  • 4 linguri de apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Chec cu portocala:

Amestecam toate ingredientele, omogenizam compozitia si o turnam intr-o forma unsa cu putin ulei. Se coace la cuptorul cu microunde la 700 W pentru aproximativ 10 minute.

Separat, punem la fiert sucul celor doua portocale impreuna cu zaharul si apa. Timpul de fierbere depinde de cat de gros doriti sa fie siropul.

Dupa ce s-a racit mini checul, il scoatem din forma si adaugam siropul de portocale. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Siropul de portocale este usor acrisor. Daca il doriti mai dulce, adaugati mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Chec cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat