Minichecuri cu visine si ciocolata

de Bucataras in Dulciuri, 29 Apr 2009 | 2409 vizualizari

 

Va prezint citeva retete care sunt pe placul copiilor si o spun cert pentru ca am preparat aceste retete de zeci de ori in diferite moduri, iar de fiecare data am vazut sclipitul si bucuria placerii in ochisorii lor .

Numai ce nu facem noi ca sa-i bucuram pe acei apropiati si sa-i vedem mereu fericiti si uimiti de ceea ce facem noi pentru ei. Doar cind faci un lucru cu dragoste si dorinta – mereu iti reuseste. Sper sa fie pe placul copiilor vostri, dar cred ca nici un om matur nu va refuza sa guste din aceste retete. Cu drag, Anisoara din Chisinau.

 

INGREDIENTE

  • 0.5 l de lapte acre sau iaurt
  • 3 oua
  • 200 gr de unt
  • 1.5 pahar de zahar ( pah.200gr)
  • o lingura de bicarbonat de sodio stinsa cu otet
  • 2.5 pahare de faina alba
  • vanilie si suc de lamiie
  • Visine 100 gr
  • Prune uscate si miez de nuca – cite 10 bucati
  • 100 gr. de ciocolata
  • 50 gr de unt
  • 50 gr de smintina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minichecuri cu visine si ciocolata:

Intr-un vas se bat ouale cu zaharul pina se topeste zaharul, pe urma se adauga pe rind  untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acru si se amesteca bine compozitia. La urma se adauga faina si se amesteca bine pina se face un aluat  semilichid .

In cazul de fata am copt in cuptor 2 feluri de minichekuri.

1. Prima jumatate de aluat se toarna in formele mici de silicon la o inaltime de 2/3 nu mai mult ( pentru ca in cuptor aluatul se ridica mult ) si se introduc in cuptorul incins , unde se coc aproape 15 minute la temperatura de 180 gr.

Se rastoarna chekurile din forma pe un suport special pentru racirea lor si se adauga in mijlocul fiecarui minichec  fierbinte cite una-doua visine in sucul lor . Chekurile se imbiba rapid cu sucul de visina si se umezesc bine. Se lase sa se raceasca si se presara cu zahar pudra pe deasupra lor.

2. In a doua jumatate se adauga 2-3 linguri de cacao, se amesteca bine aluatul si se toarna in forme  numai pe jumatate - un 2/3 ca in primul caz. La fel se coc la cuptor timp de 15 minute.

Se rastoarna chekurile din forma pe un suport special pentru racirea lor si se adauga in mijlocul la fiecare minichec  caldut cite o  pruna uscata cu miez de nuca. Se lase sa se raceasca. Apoi se topeste 100 gr de  ciocolata, se adauga 50 gr de unt si 50 gr de smintina si se amesteca foarte bine. Cind checurile sunt racite se ung bine cu crema de ciocolata. Deasupra se orneaza cu bezea alba..

Dupa dorinta se poate amesteca visina si miezul de nuca in aluatul pregatit si se coace tot aluatul odata in cuptorul incins la temperatura de 180 gr timp de  45 minute.

Rezulta un chek fraged si foarte bun la gust.

 

COMENTARII (2)

elena1988 1

04.03.2011, 17:04

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D