Minitarte cu mar si portocala

de T I M E A in Dulciuri, 27 Ian 2013 | 782 vizualizari

 

Eu nu ma satur niciodata de dulciurile de casa facute cu fructe. Iar acum iarna ador combinatia de mar cu portocala. Asa ca iata din nou un desert aromat simplu, gustos si frumos.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare

Umplutura:

  • 3 mere
  • 1 portocala
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 linguri zahar

Pentru ornat aprox 50 ml frisca

O lingura unt pentru uns formele

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu mar si portocala:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam 2-3 minute. Urmeaza galbenusurile si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si praful de copt.

Ungem cele 6 forme cu unt si tapetam cu faina.

Umplem formele in mod egal cu compozitia de mai sus si le asezam intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 20 min.

In acest timp pregatim umplutura:

- spalam si curatam merele si le taiem cubulete intr-un vas

- peste mere punem zaharul, coaja rasa de la portocala, sucul si pulpa de portocala

- punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pana se inmoaie putin merele

- amidonul il amestecam cu putina apa rece, luam din sucul lasat de mere 2 linguri si il amestecam cu amidonul pe care il turnam apoi peste mere

- lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand sa nu se prinda de fundul vasului

Tartele le rasturnam fiecare pe cate o farfurioara si le umplem cu aceasta umplutura.

Ornam cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Minitarte cu mar si portocala-0
Minitarte cu mar si portocala-1
Minitarte cu mar si portocala-2
Minitarte cu mar si portocala-3
Minitarte cu mar si portocala-4
Minitarte cu mar si portocala-5

COMENTARII (52)

T I M E A 1

28.01.2013, 13:22

multumesc Paula

Sim0na 1

28.01.2013, 21:35

Iar ai facut niste bunatati!!

T I M E A 1

28.01.2013, 22:02

da Simo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41