Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 23 Apr 2017 | 8247 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor.
Puteti sa umpleti minitartele cu ce crema vreti voi sau chiar si cu fructe sau dulceata.
Forma de minitarte am achizitionat-o de aici.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 30 g untura solida
  • 120 g unt moale
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 50 g smantana
  • 5 g praf de copt
  • 350 g faina
Portii: 38
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce:

Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se introduce la frigider, pentru cel putin 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se unge forma speciala pentru tarte cu putina untura si se pune la flacara aragazului, pentru a se incinge. Se formeaza din aluat bilute potrivite care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza la fel, pana cand se termina tot aluatul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Chocoflan