Morcovi caramelizati

de anca_rm in Mancaruri de legume, 21 Feb 2020 | 2781 vizualizari

 

Morcovii caramelizati cu sos de citrice si unt sunt o garnitura excelenta langa mancarurile cu carne si sos sau fara. Dar pot fi serviti ca si un fel separat. 

 

INGREDIENTE

  • morcovi (5 bucati medii )
  • sucul de la 2 clementine (70 ml)
  • 50 grame unt 82% grasime
  • apa cat sa acopere morcovii
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Morcovi caramelizati:

Morcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate, apoi fiecare jumatate in jumate. In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa aiba grosimea de 1,5 cm grosime.

Se pun intr-o tigaie cu capac. Peste ei stoarcem sucul de clementine (sau portocale), punem sare si piper,untul taiat in cubulate si apa cat sa ii acopere.

Punem  tigaia la foc mic sa firba. In primele 7 minute acoperit , apoi luam capacul si lasam pana cand scade apa. Testam morcovii cu o furculita sa vedem daca sunt patrunsi. Pornim focul mai tare si ii lasam sa se caramelizeze pe alocuri, ii intoarcem pe toate partile.

Deasupra putem presara seminte de susan, fulgi de migdale,patrunjel tocat, ceapa verde,usturoi  sau orice altceva va place.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Gatiti morcovii cat de mult vreti, pot ramane al dente. Pentru asta nu mai trebuie adaugata apa

2

merge perfect langa un piept de rata in crusta de mustar verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi caramelizati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

22.02.2020, 17:23

Cred ca-s tare buni!

Rocsi 1

22.02.2020, 20:58

Faini de servit simpli sau langa ceva carne!

dantes 1

23.02.2020, 10:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de morcovi