Muffins cu afine

de Anamaria7 in Prajituri, 29 Iul 2010 | 1699 vizualizari

 

In perioada asta, cand afinele sunt in floare :D, trebuie sa te bucuri de ele, nu doar pentru gust, ci si pentru aportul de vitamine (+ doctori pentru ochisoori)

 

INGREDIENTE

  • 180g faina
  • 60g zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lgt sare
  • 2 oua
  • 55g unt
  • 175ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt coaja de lamaie rasa
  • 170g afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu afine:

Cuptorul se preincalzeste la 200C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau se aseaza hartiutele speciale.

Faina, sarea, bicarbonatul si zaharul se amesteca bine. Separat, ouale se bat bine, se adauga untul topit, laptele, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Se face o fantanita mica in mijlocul amestecului de faina si se incorporeaza lichidele, dar nu cu mixerul, ci cu o lingura de metal. Incercati sa amestecati cat mai putin, nu conteaza daca raman mici cocoloase. La sfarsit, afinele se adauga amestecand cu lingura de jos in sus, cat mai larg.

In tava, formele trebuie umplute cca pe 3 sferturi. Tava se tine la cuptor cca 30min, pana cand briosele trec proba cu scobitoarea. Se scot din tava dupa ce se racesc.

 

TIPS-URI

1

La restaurantul unde am lucrat pe vara in SUA, mereu aveam clienti nemultumiti pentru ca, credeau ei, briosele erau vechi/stricate. Motivul: afinele fiind un gen de... indigo... la culoare, combinat cu aluatul galben rezulta in aluat VERDE in jurul lor, dupa racire :))) dar va asigur, nu e nicio problema de gust :D

RETETA IN IMAGINI

Muffins cu afine-0
Muffins cu afine-1

COMENTARII (10)

nadina73 1

29.07.2010, 23:37

super si eu vreau una 5 furcu

mena29 1

30.07.2010, 08:10

nilgun 1

24.07.2013, 18:15

yummyyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04