Musaca de vinete

de cristina1985 in Retete Delikat, 21 Iul 2018 | 3361 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de porc tocata (se poate face in amestec cu vita)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce Delikat
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute Delikat
  • 1 lingurita cimbrisor Delikat
  • 1 lingurita oregano Delikat
  • 4-5 frunze de busuioc proaspat
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 2 frunze de dafin
  • 2 -3 linguri bulion
  • 3 vinete (cam 1,5-1,6 kg)
  • ulei
  • 300 g cascaval
  • 150 g mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete:

Se caleste ceapa (tocata marunt), se pune morcovul. Separat se caleste carnea, iar cand devine alba, se pune peste ceapa. Se adauga apa si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute. Apoi puneti bulionul, sare, dafin, busuioc tocat, nucsoara, oregano, cimbrisor, boia de ardei dulce si iute Delikat. Lasati sa fiarba inca 30 minute.

In acest timp, se pregatesc vinetele. Se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs. Se prajesc in ulei (eu am facut mai dietetic si am folosit apa cu ulei), toate feliile, pe ambele parti. Se asaza primul strat de vinete (intr-o tava de 20x30 cm, unsa cu ulei), apoi jumatate din compozitia de carne cu putin sos (nu mult, pentru ca si vinetele vor lasa apa), cascaval ras, alt strat de vinete, carne, cascaval si in final strat de vinete, cascaval, mozzarella si busuioc tocat.

Se tine la cuptor pana incepe sa se rumeneasca si se verifica daca mai are lichid (se poate pune ce a ramas de la carnea gatita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste