Musuroi de cartita

de Criss in Prajituri, 19 Sep 2015 | 19944 vizualizari

 

"Musuroi de cartita" e una din celebrele prajituri/torturi de la Dr.Oetker, insa cea de fata nu e o prajitura "din cutie" ci o prajitura facuta cu ingrediente naturale si cat de cat sanatoase. Eu prefer sa-i spun prajitura si nu tort pentru ca aspectul nu e unul festic ci cat se poate de simplu si banal, semanand cu o movila de pamant/musuroi de unde si denumirea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura lapte
  • -4 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -3 galbenusuri
  • -6 linguri zahar (sau dupa gust daca va place mai dulce)
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • -1 lingurita extract de vanilie
  • -1 lingura faina
  • -1 plic gelatina
  • -300 ml lapte
  • -250 ml frisca lichida
  • -3 banane
  • -zeama de la o jumatate de lamaie
  • -putina apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

 Se separa ouale si se bat albusurile spuma. Galbenusurile se spumeaza impreuna cu zaharul, uleiul si laptele pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si se omogenizeaza. Se lasa mixerul deoparte si se adauga albusurile batute spuma, amestecand cu o lingura sau cu o spatula. Compozitia se toarna intr-o forma de tort detasabila (26 cm diametru) si se coace blatul 35 minute. Se lasa sa se raceasca, dupa care cu ajutorul unui cutit se scobeste blatul si miezul scos se va faramita cu mana. Bananele se curata de coaja, se taie in doua pe latime si pe lungime si fiecare bucata se trece prin zeama de lamaie amestecata cu apa. Astfel bananele vor ramane albe si frumoase, nu se vor oxida. Se aseaza bucatile de banane in interiorul blatului scobit.  Gelatina se idrateaza in 50 ml apa. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina si se adauga laptele caldut, amestecand pentru a se evita formarea cocoloaselor. Se adauga coaja rasa de lamaie si se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se ia crema de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine sa se dizolve gelatina si se lasa crema sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta. Se pune crema peste blatul cu banane si peste crema se presara firimiturile din blat, dand astfel aspectul unui pamant afanat. Se pune prajitura in frigider minim 2 ore, dupa care se poate taia.

 

RETETA IN IMAGINI

Musuroi de cartita-0
Musuroi de cartita-1
Musuroi de cartita-2
Musuroi de cartita-3
Musuroi de cartita-4
Musuroi de cartita-5
Musuroi de cartita-6
Musuroi de cartita-7

COMENTARII (27)

Criss 1

21.10.2015, 08:57

Multumesc Sammy, ma bucur ca iti place.

noiinbucatarie 1

21.08.2016, 19:30

Criss 1

22.08.2016, 20:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04