Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta

de Miha in Torturi, 22 Iun 2010 | 6408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat bezea:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Inghetata de ciocolata cu menta:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml sirop de menta
  • 250 ml frisca
  • 200 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta:

Blat bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare, lucioasa si care face turturi in momentul in care se scoate paleta mixerului. Spre sfarsit se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie.

In tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde un strat uniform de bezea si de jur imprejur se spriteaza o bordura cu "moturi" :)

Tava se da la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana bezeaua incepe sa se aureasca, in jur de 3-4 ore. Blatul de bezea va trebui sa fie uscat si crocant.

Inghetata de ciocolata:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se adauga ciocolata si cacao, se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand compozitia s-a racit se adauga siropul de menta si frisca batuta. Se omogenizeaza si se da vasul la congelator pentru cateva ore.

Blatul de bezea racit se "umple" cu bombite de inghetata si se presara cu bilute de ciocolata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta-0
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta-1
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta-2
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta-3
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta-4

COMENTARII (42)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 00:20

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

19.12.2013, 08:32

ce bunatate !

babi5

babi5 1

27.11.2014, 07:12

yamiii cind vine vorba de inghetsta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!