Natillas de caramel

de sandytza in Dulciuri, 21 Iul 2009 | 1891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 galbenusuri de ou
  • 200 gr zahar
  • 1 l lapte
  • 1 baton de scotisoara
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri maizena
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Natillas de caramel:

Se pune intr-o craticioara 50 gr zahar impreuna cu apa si se pun pe foc sa se faca caramel. Cand caramelul este gata se adauga 800 ml lapte si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul. In timp ce clocoteste se adauga scortisoara. Cand caramelul s-a topit de tot se lasa la racit.

Pana se raceste , galbenusurile impreuna cu 150 gr zahar se bat spuma pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul.

Intr-un pahar se pune 200 ml lapte si se adauga doua linguri de maizena. Se amesteca bine pana se dizolva maizena.

Cand caramelul s-a racit se adauga galbenusurile si maizena si se amesteca bine. Se pune pe foc amestecand continu pana incepe sa se ingroase. Se amesteca bine. Cand incepe sa dea primul clocot se ia de pe foc si se toarna in recipiente individulae.Nu lasati sa fiarba mult ca se poate taia.

Se poate pune un biscuite peste crema calda si se lasa la racit. Se serveste cu praf de scortisoara.

 

COMENTARII (4)

sandytza 1

21.07.2009, 17:54

Da Ala este un amidon porumb ,ca faina alba de porumb dar foarte fina. In caz ca nu aveti cred ca se poate inlocui cu faina desi eu nu am incercat.

adry88 1

19.05.2011, 16:13

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:06

imi plac inimioarele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!