Negresa

de nico_nico in Prajituri, 3 Noi 2010 | 31200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 galbenusuri,
  • 150 gr. margarina(100 g untura),
  • 200 gr.zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 250 ml lapte,
  • 250 gr.faina,
  • putin bicarbonat dizolvat in putina lamaie.
  • Crema:
  • 4 albusuri,
  • 250 gr. zahar.
  • Glazura:
  • 100 g zahar,
  • 3 linguri apa,
  • 1 lingura cacao,
  • 50 g margarina,
  • 1 ciocolata cu lapte de 200g.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Pentru blat: se amesteca bine toate ingredintele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina , la foc potrivit.

Pentru crema: albusurile se bat spuma cu zaharul.Spuma se pune peste blatul copt pe jumatate  si se pune tava din nou la cuptor pana cand albusurile se coloreaza in galben-aramiu.

Intre timp pregatesti glazura astel: se fierb la foc mic zaharul cu apa,cacaoa si ciocolata rupta bucati.Cand compozitia s-a ingrosat putin, se adauga margarina. Se amesteca bine ca sa se topeasca margarina si ciocolata si se mai da in cateva clocote.Se toarna glazura calda peste prajitura rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

elena1988 1

04.11.2010, 12:25

eu in negresa pun multe nuci, multeeeee, o sa fac si varianta asta, arata

madalina27 1

23.12.2010, 17:52

am facut aceasta prajitura este super buna am uimit musafirii cu ea!multumesc pentru reteta!incercati-o e super si usor de facut

elena1988 1

02.02.2011, 17:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si ciocolata