Negresa

de mamaieelena in Prajituri, 16 Noi 2012 | 7882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri cacao
  • 400g zahar
  • 100ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 5 oua
  • 200g faina
  • 1 praf de copt
  • 150g nuca macinata mare
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Intr-o cratita mai mare de 3l aproximativ se pun cele 3 linguri cu cacao, zaharul, laptele si untul pe foc se amestece bine sa dea unul sau doua clocote dupa care se pune la racit in apa rece (ca sa putem castiga timp). Din acea compozitie se pun intr-un ibric 15 linguri adaugandu-se si lingurita de ulei in ibric pe care-l dam deoparte. Cand este aproape rece se pun galbenusurile pe rand amestecand dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia din cratita. La fel procedam si cu nuca se amestea totul foarte bine. Acum albusurile se bat spuma tare rasturnandu-se apoi peste compozitia din cratita amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Se ia o tava de aragaz si se unge cu ulei tapetandu-se cu faina peste tot. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 de minute si sa nu uitati de testul cu scobitoarea. Inainte de a fi scoasa din cuptor se incalzeste compozitia din ibric peste care se pune cum am mentionat mai sus uleiul, se scoate tava din cuptor si se intinde cu o paleta sau cutit compozitia din ibric.

Se va taia numai dupa racirea completa a prajiturii.Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Brownie cu ciocolata