Oaie la groapa

de portiadelumina in Mancaruri cu carne, 13 Oct 2012 | 12661 vizualizari

COMENTARII (52)

Bunica 1

13.10.2012, 21:16

Ne-ai facut sa salivam

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:21

Mulţumesc Corina

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:22

Vladimir câte reţete zici că-mi mai trebuie pentru a te prinde din urmă?

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:22

Eduard, cum ne-am priceput şi noi

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:23

Lilik, am mâncat-o de nu a mai rămas nimic mulţumesc

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:24

Cum adică Rocsi nu mănânci oaie În cazul ăsta pregăteşte tu că venim noi să mâncăm

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:24

Costel, păi i-aţi o ui liberă şi sparge gheaţa la reţete pe aici

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:27

Interesant Laurenta, dar o găteală şi o distracţie de nota 10

portiadelumina 1

13.10.2012, 21:28

Păi Buni, să mai fie şi rândul vostru, că eu prea vin des prin pagini să vă văd bunele reţete.

MIUTA 1

13.10.2012, 21:54

Foarte interesanta reteta.Am auzit de oaie facuta la groapa dar nu am vazut niciodata.Multumim Parinte pentru retetele minunate.

mamaieelena 1

13.10.2012, 21:57

foarte buna reteta

diaconta 1

13.10.2012, 23:56

Asa Padre,mai pune mana si gateste sa mancam si noi la tine vad ca ai avut si ajutoare bune.
Felicitari!!!

portiadelumina 1

14.10.2012, 06:13

Mina, eu sunt mic copil la gătit faţă de voi Mulţumesc

portiadelumina 1

14.10.2012, 06:14

Mamaieelena, e uşor de făcut, numa' că durează enorm de mult

portiadelumina 1

14.10.2012, 06:16

Dia păi crezi că aş fi putut singur să fac treaba asta? Nici de mâncat nu puteam mânca o oaie singur Şi apoi am avut mare noroc cu excavatorul Mulţam fain

Denissa 1

14.10.2012, 07:55

Oaie am, excavator nu am dar daca sap cu harletul intr-o saptamana as putea manca si eu oaie din asta.

portiadelumina 1

14.10.2012, 14:19

Măcar o cazma mai sănătoasă, că hârleţul e ineficient

Mihaela11_jo 1

14.10.2012, 14:32

Super
Am fost invitati la niste beduini iordanieni la cina si am fost placut surprinsa de o reteta numita " zerb" sau"zarb".
Oaia se condimenteaza si se lasa sa se patrunda bine de arome cateva ore.
Apoi se pregateste groapa si oaia( sau mielul) se aseaza intr-un vas de argila sau simplu intr-un butoi metalic peste jarul pregatit dinainte; mielul se aseaza pe un strat de orez ( se pune crud si se condimenteaza cu o combinatie speciala pentru aceasta mancare) pentru a se scurge pe orez toate sucurile din carne.
Dureaza cateva ore bune dar merita.
Pe o tava rotunda se aseaza mai intai orezul( mmmmmmmmmmmmmmm ce gust) , apoi mielul( intreg sau portionat) si se presara cu seminte de pin ("snobar"
si de migdale calite in ulei.
O nebunie de gusturi; tentatie absoluta.

www.youtube.com/watch?v=EpDYX8as5x8

O zi buna iti doresc!

portiadelumina 1

14.10.2012, 15:10

Mulţumesc Mihaela pentru detaliile precise ale reţetei Iordaniene. Desigur ei, care consumă frecvent oaie, sunt specialişti în aşa ceva. La noi a fost întâi o idee, apoi dintr-o joacă am făcut reţeta.
Zi bună să la casa ta

oO_ acnA _Oo 1

22.10.2012, 14:41

portiadelumina 1

22.10.2012, 15:29

Mulţumesc Ioana

Constelatialeu 1

02.01.2013, 21:41

Cand mai faci oaie la groapa,sa stiu sa-mi anunt vizita?

portiadelumina 1

03.01.2013, 06:10

Cleme, durează vreo 7-8 ore Dar dacă va fi, am să te anunţ negreşit. Că unde rabdă unul de foame (pâă se face) pot răbda şi doi

Constelatialeu 1

04.01.2013, 17:31

Vin aproape cand e gata,ca sa nu lesin inainte de termen...

portiadelumina 1

04.01.2013, 17:48

Îţi revii repede, că e ca la război când se scoate din goapa cu jar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de oaie in vin rosu