Orez cu cartofi si rozmarin

de rodicamaria in Mancaruri de post, 3 Noi 2012 | 1795 vizualizari

 

Ca sa inaugurez cratita cu strat antiaderent de portelan.

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez
  • 1 cartof mare
  • 250 ml suc de rosii(bulion facut in casa)
  • 1 lingurita Maggi Secretul gustului
  • 1 lingurita amestec zarzavat de la borcan("Vegeta"care am facut-o eu)
  • 1 ceapa mica
  • ulei
  • sare,piper
  • 1/2 lingurita rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu cartofi si rozmarin:

Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa rece.

Ceapa se curata si se toaca marunt,apoi se caleste putin in cateva linguri de ulei.

Cartoful se curata si se taie cubulete mici.Se pune peste ceapa calita,impreuna cu o lingurita "Vegeta"din borcan,se adauga apa cat sa-l acopere si se fierbe 10 min.

Se adauga orezul si sucul de rosii.Se lasa sa fiarba si se mai adauga apa din cand in cand,daca este nevoie.

La sfarsitul fierberii se adauga "Secretul Gustului"si rozmarinul,se potriveste gustul de sare si piper,se mai da un clocot si se ia de pe foc.Se lasa acoperit cu capacul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu cartofi si rozmarin 186088
retete culinare - Orez cu cartofi si rozmarin 186089

COMENTARII (8)

Cris2711 1

03.11.2012, 17:34

Sim0na 1

03.11.2012, 21:51

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55