Oua umplute cu ton

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 3121 vizualizari

 

De fiecare data fac oua umplute dupa Paste, pt ca de fiecare data raman oua...le fac diferit, cu diferite umpluturi, mai acrisoare sau mai condimentate. Este un aperitiv usor de facut si asa se maninca si ouale ramase.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua fierte si curatate de coaja
  • 2 linguri ton din conserva
  • 1 lingura capere
  • zeama de lamaie
  • sare

pt maioneza:

  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 galbenus de ou fiert
  • 1/2 lingurita mustar
  • 50 ml ulei
  • 1 cutie mica de iaurt Danone
  • sare
  • 1 lingura marar proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu ton:

Daca folositi ca si mine ouale de la Paste nu mai este nevoie sa le fierbeti, doar le curatati de coaja, le treceti prin jet de apa si le uscati cu un prosop de bucatarie.

Se taie in doua, se scoate galbenusul si se pune in vas separat, se zdrobeste cu furculita, se adauga tonul si caperele taiate marunt, sare si zeama de lamaie dupa gust si 1-2 linguri din maioneza care urmeaza sa o facem.

Pt maioneza: zdrobim galbenusul fiert, il amestecam cu cel crud si mustarul,turnam uleiul cite putin in timp ce amestecam cu mixerul maioneza. Adaugam sare dupa gust si cite putin din iaurt pina il terminam pe tot. Punem 1-2 linguri din maioneza peste compozitia de galbenusuri cu ton, umplem albusurile fierte. In maioneza ramasa punem 1 lingura marar, amestecam, o punem intr-un castron iar apoi adaugam ouale umplute peste maioneza. Se servesc imediat.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Oua umplute cu ton-0
Oua umplute cu ton-1
Oua umplute cu ton-2
Oua umplute cu ton-3
Oua umplute cu ton-4
Oua umplute cu ton-5

COMENTARII (31)

Sim0na

Sim0na 1

09.05.2013, 22:28

Bun, bun

Rocsi

Rocsi 1

10.05.2013, 11:27

diana_k

diana_k 1

11.05.2013, 20:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!