Paine impletita

de Miha in Piine, 20 Mai 2009 | 1642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 500-550 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Se freaca drosjidia cu putin lapte caldut si zahar. Se face o adancitura in faina si se toarna acolo.Lasam vreo 10 minute,pana incepe drojdia sa se umfle.

Sarea o dizolvam in laptele caldut amestecat cu apa,dupa care turnam peste faina putin cate putin. Se adauga si uleiul,framantand mai departe.

Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul,in jur de jumatate de ora.

Se imparte aluatul in 3 parte egale si se impletesc.

Punem in tava unsa cu ulei.Se mai lasa la crescut in jur de 15 minute,ungem cu ou batut,presaram mac si susan si  dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste.

Se impune o precizare...eu am folosit masina de paine. :))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine impletita 3389
retete culinare - Paine impletita 3390
retete culinare - Paine impletita 3391
retete culinare - Paine impletita 3392

COMENTARII (7)

Miha 1

21.05.2009, 22:04

Banuiesc ca asta a impresionat-o la maxim. )

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 15:34

mmmmm.....

Miha 1

24.05.2009, 16:34

Dragos,daca ai sti cum miroaseeee...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S