Painea copilariei noastre :)

de AnyCostescu in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2013 | 5058 vizualizari

 

De curand am gasit aceasta retetea pe un site culinar frantuzesc si am zis wow , noi nu suntem singurii care facem aceasta minunata paine data prin ou ,apoi rumenita bine si servita...aceasta paine prajita poate fi servita cu usurinta la micul dejun si de ce nu ca si desert :) eu o fac in 2 variante sarata si dulce...

 

INGREDIENTE

  • Pentru varianta dulce:
  • 1 paine veche( trebuie sa fie uscata)
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 2 pahare lapte
  • unt sau ulei
  • Pentru varianta sarata:
  • 1 paine veche
  • 2 oua
  • sare
  • 2 linguri iaurt
  • 2 pahare cu lapte
  • unt sau ulei pt prajit
  • cascaval
  • kaizer
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea copilariei noastre :):

Varianta dulce:

Painea se taie felii de 1, 5 cm...

Batem bine ouala cu zaharul pudra si cel vanilat..Adaugam laptele si amestecam pana la omogenizare..

Se inmoaie bine fiecare felie de paine, apoi se pune la prajit in unt sau ulei pana se rumeneste frumos..

Se serveste cu miere sau pudrate cu zahar...

Varianta sarata:

Painea se taie felii de 1.5 cm grosime..

Se bat ouale cu sare,iaurt si lapte,

Fiecare felie se inmoaie si se pune la prajit pana se rumeneste pe o parte..intoarcem pe partea cealalta ,apoi punem o felie de cascaval pe partea deja rumenita...se mai lasa pana se rumeneste si cealalta parte a feliei.,..in acest timp cascavalul se va topi...

Eu servesc aceasta paine cu kaizer prajit si iaurt..

pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

Painea copilariei  noastre :)-0
Painea copilariei  noastre :)-1
Painea copilariei  noastre :)-2
Painea copilariei  noastre :)-3
Painea copilariei  noastre :)-4

COMENTARII (19)

AnyCostescu

AnyCostescu 1

01.03.2013, 16:36

Rocsi

Rocsi 1

01.03.2013, 20:13

AnyCostescu

AnyCostescu 1

01.03.2013, 20:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01