Papanasi

de cicilica in Dulciuri, 7 Mar 2010 | 3064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  250 gr brinza proaspata de vaci,
  • 1 ou, 2 linguri gris,
  • 2 pachete zahar vanilat,
  • coaja rasa de la o lamiie,
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamiie,
  • 130-150 grame de faina.
  • dulceata dupa preferinta,
  • smintina
  • ulei pentru prajit
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Se amesteca putin oul cu zaharul,apoi se adauga:brinza de vaci, (eu am pus milli ) coaja rasa de lamiie, bicarbonatul ,grisul, faina si framintam pina obtinem un aluat.Aluatul trebuie sa fie moale dar cu consistenta ferma pentru a putea fi modelat.Din acest aluat formam bile cam de marimea unei caisesi le facem ogaura in mijloc si alte bile mici pentru ornat.Papanasi rezultati ,se prajesc in baie de ulei bine incins pe ambele parti la foc moderat.Se orneaza cu dulceata (eu am folosit de visine ) si smintina iar deasupra se asaza o bila mica.

 

COMENTARII (7)

DIANA B 1

12.03.2011, 10:20

LA MULTI ANI , Cicilica

Lau 1

12.03.2012, 08:48

la multi ani

Ina 1

12.03.2013, 18:36

la multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI