Reteta de fursecuri fel de fel

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Apr 2024 | 867 vizualizari

 

Baza este aceiasi, difera forma, umplutura si ornatul. Sunt foarte spornice si delicioase. Am folosit visine conservate in suc propriu, afine din afinata, mini bezele, ciocolata neagra si un amestec de biscuite macinat amestecat cu piure de piersici galbene.  
Pentru Reteta de fursecuri fel de fel sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, untura, zahar, faina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de fursecuri fel de fel
  • Aluat
  • 4 oua
  • 300 g untura
  • 200 g zahar tos
  • coaja si zeama de lamaie
  • 1 plicutet de amoniac
  • cca 800 g faina cu 000
  • Umplutura
  • biscuite macinat amestecat cu piure de piersici galbene
  • mini bezele ( le-am facut cu o zi inainte sa fac fursecurile )
  • ciocolata neagra Callebaut cu 54,5 % cacao
  • visine conservate in suc propriu
  • afine din afinata
  • diverse forme de decupat fursecurile ( la alegere )
  • Rabdare cat cuprinde
Portii: 120
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de fursecuri fel de fel:

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri fel de fel

Mai intai am pregatit aluatul. Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat untura la temperatura camerei, am omogenizat bine, apoi am adaugat coaja de lamaie, amoniacul stins cu zeama de lamaie. La final am adaugat faina, in doua transe, am amestecat bine pana am obtinut un aluat nu foarte tare, dar care a fost usor de intins. L-am lasat un pic la rece ( in camara), cca 15 min, am rupt bucati mai mici din aluat si am intins aluatul , nu foarte gros, apoi am decupat diverse forme de fursec. Am asezat fursecurile in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 15 min sau pana cand incep sa se rumeneasca usor. Am procedat asa pana am transformat tot aluatul in diverse forme de fursecuri.Am folosit 2 forme de decupat, una care seamana cu o margareta si alta cu o floricica mai mica. Cele sub forma de margareta le-am facut pe unele cu mini bezele, am lipit bezeaua de fursec cu un amestec de biscuite macinat si piure de piersici galbene, apoi am glazurat cu ciocolata topita. Pe celelalte am scos afine de cultura din afinata, le-am lasat sa se scurga bine de zeama, apoi am topit ciocolata si le-am lipit de fursec si le-am pudrat cu zahar pudra. La cele sub forma de floare mai mica am folosit visine conservate in suc propriu, le-am lasat sa se scurga bine de suc, apoi am topit cioacolata si le-am lipit de fursec, le-am glazurat cu ciocolata topita. Nu este o reteta complicata, necesita doar multa rabdare.

Vezi si reteta de Fursecuri arici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de fursecuri fel de fel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si mere caramelizate