Papanasi aromati

de Rux in Dulciuri, 25 Noi 2010 | 2588 vizualizari

 

Papanasii sunt preferatii mei de cand ma stiu...adica din copilarie...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza dulce
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala rasa
  • esenta de rom
  • 3-4 linguri gris
  • 3/4 ingurita de praf copt( sau bicarbonat)
  • zahar dupa gust ( in jur de 4-5 linguri)
  • faina cam cat cuprinde sa iasa un aluat numai bun de modelat
  • un praf de sare
  • smantana
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi aromati:

Amestecam ingredientele pentru compozitie si cu mana formam mingiute mici pe care le rulam apoi in forma unul sul pe care il facem cerculet. Cine poate si are forme face direct papanasii intinzand o foaie si decupand.

Ii prajim la foc potrivit, ii intoarcem nu fugim nici o secunda de langa ei sa nu-i ardem...si-i servim cu dulceata si cu smantana amestecata cu putina frisca...yamyyy buni!

 

COMENTARII (15)

AndreeaMaria 1

26.11.2010, 21:54

Cris2711 1

04.01.2011, 11:03

si eu papanasii

Rux 1

04.01.2011, 11:09

Cris ce surpriza fetelor ma bucur ca v-au placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55