Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine

de Micutza Luana in Dulciuri, 13 Mar 2013 | 3651 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor

    250 gr branza de vaci dulce
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • o lingurita bicarbonat stins in zeama de la o lamaie
  • coaja de lamaie
  • un varf de sare
  • 300 gr smantana
  • 200 gr dulceata visine
  • 500 ml ulei pentu pfajit
  • zahar valinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine:

Reteta de preparare a papanasilor

Se amesteca manual sau folosind mixerul  de bucatarie branza de vaci, ouale, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Adaugati faina si coaja de lamaie . 

Se formeaza un aluat moale dar sa nu fie lipicios. Pe o suprafata de lucru, curata si uscata, pudrati făină. Impartiti aluatul în 5 linguri de coca pentru papanasi si 5 lingurite pentru capacul rotund al acestora. Cu ajutorul degetelor se face o gaura in mijloc nu foarte mare . 

Se incinge uleiul si se pun la prajit pe rand. Se scot pe un servet de hartie, dupa care se orneaza cu dulceata si smantana.

Se servesc calzi, nu fierbinti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet