Papanasi cu smantana si dulceata

de Oana in Dulciuri, 2 Mai 2009 | 13285 vizualizari

 

Asta e desertul meu preferat cand sunt la munte! nu stiu de ce, dar asa asociez eu papanasii, cu aerul curat de munte

Am o reteta simpla, papanasii ies garantat!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf de cutit cu bicarbonat stins in lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat incape
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata:

Amestecam ingredientele cu mixerul si apoi punem faina, putin cate putin, framantam pana se formeaza un aluat care nu se mai lipeste de maini si revine daca il apesi cu degetul. Atentie mare sa nu puneti faina prea multa, sa iasa coca prea tare! Pe masa presarata cu faina se formeaza papanasii cu gaura in mijloc plus niste bilute pentru decor (sa fie egala la numar cu papanasii).


Se prajesc apoi in ulei incins, pe ambele parti si se scot pe un servet de hartie.


Se servesc cu smantana deasupra si dulceata de afine sau fructe de padure (dar merge si altfel de dulceata- visine, capsuni).


Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu smantana si dulceata 2000
retete culinare - Papanasi cu smantana si dulceata 2001

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

15.09.2009, 21:31

Este desertul meu preferat in ultima vreme, dar nu am facut niciodata! Eu am mancat mereu de la restaurantul "La Mama"

Oana 1

15.09.2009, 23:53

Liana, nu-s greu de facut, dar trebuie atentie la cantitatea de faina, daca pui prea multa nu se mai umfla asa frumos...coca trebuie sa fie moale, dar sa nu se lipeasca de degete si sa poata fi modelata usor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!