Papanasi cu smantana si dulceata

de Oana in Dulciuri, 2 Mai 2009 | 13359 vizualizari

 

Asta e desertul meu preferat cand sunt la munte! nu stiu de ce, dar asa asociez eu papanasii, cu aerul curat de munte

Am o reteta simpla, papanasii ies garantat!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf de cutit cu bicarbonat stins in lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat incape
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata:

Amestecam ingredientele cu mixerul si apoi punem faina, putin cate putin, framantam pana se formeaza un aluat care nu se mai lipeste de maini si revine daca il apesi cu degetul. Atentie mare sa nu puneti faina prea multa, sa iasa coca prea tare! Pe masa presarata cu faina se formeaza papanasii cu gaura in mijloc plus niste bilute pentru decor (sa fie egala la numar cu papanasii).

Se prajesc apoi in ulei incins, pe ambele parti si se scot pe un servet de hartie.

Se servesc cu smantana deasupra si dulceata de afine sau fructe de padure (dar merge si altfel de dulceata- visine, capsuni).

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu smantana si dulceata 2000
retete culinare - Papanasi cu smantana si dulceata 2001

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

15.09.2009, 21:31

Este desertul meu preferat in ultima vreme, dar nu am facut niciodata! Eu am mancat mereu de la restaurantul "La Mama"

Oana 1

15.09.2009, 23:53

Liana, nu-s greu de facut, dar trebuie atentie la cantitatea de faina, daca pui prea multa nu se mai umfla asa frumos...coca trebuie sa fie moale, dar sa nu se lipeasca de degete si sa poata fi modelata usor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29