Papanasi cu vin

de epurasha2bb in Prajituri, 24 Sep 2010 | 1747 vizualizari

 

imi ramasese niste vin Lacrima lui Ovidiu de la ziua mea si mi-a parut rau sa nu-l folosesc la ceva bun :) fiindca el are un usor gust de caramel am ales sa fac un desert cu el!

 

INGREDIENTE

  • 1 capacel de vin Lacrima lui Ovidiu
  • 1 fiola esenta de rom Dr Otker
  • 500 g branza de vaci
  • 400 g faina(aproximativ, de fapt la faina e relativ, trbeuie cat cuprinde, dupa ochi se vede cand e suficient)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu alimentar,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 2 oua
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu vin:

Se bat ouale spuma, se adauga zaharul inmuiat cu un capacel de vin Lacrima lui Ovidiu, apoi faina in ploaie, amestecata cu bicarbonatul.

Branza se sfarama intre degete si se presara usor si ea.

Se pune si fiola de esenta de rom.

Se face o coca moale ca de gogosi pe masa de lucru presarata cu faina.

Se formeaza inele groase si gogoloaie mici, bastonase si floricele.

Se prajesc in ulei incins.

Se servesc pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Otker.

Sunt pur si simplu excelente si se topesc in gura!!!

 

TIPS-URI

1

daca aveti timp puteti face deasupra o glazura de ciocolata duo rapida.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu vin 52660
retete culinare - Papanasi cu vin 52661
retete culinare - Papanasi cu vin 52662
retete culinare - Papanasi cu vin 52663
retete culinare - Papanasi cu vin 52664
retete culinare - Papanasi cu vin 52665

COMENTARII (10)

ionix 1

28.09.2010, 19:23

n-am mai baut o lacrima de secole... super papanasii

nadina73 1

29.09.2010, 00:45

su dupaia canti 5f

epurasha2bb 1

29.09.2010, 16:28

ce sa mai canti cu copii astia , ca ba sunt raciti, ba du-i la culcare...e grele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D