Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

de gaby_duceag in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 17948 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 650 gr branza dulce de vaci
  • 3 linguri rase gris
  • 3 linguri pline faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie
  • zahar vanilat
  • pesmet de biscuit+unt+zahar tos – pentru tavalit papanasii
  • smantana si dulceata de trandafir (sau gem de caise) pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir:

Reteta de preparare a papanasilor

Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi.

Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele.

Lasa deoparte pentru 25-30 minute.

Intr-un vas cu fund dublu topeste o lingura mare de unt. Cand e topit adauga pesmetul de biscuit (eu am pus cam 200 gr) si cu o lingura amesteca mereu pana ce pesmetul se inchide usor la culoare.

Adauga 2 linguri zahar tos , omogenizeaza si lasa la racit.

Pregateste un vas cu 2 l de apa cu putina sare si pune la foc.

In momentul in care apa a dat in clocot, da focul la mic,  baga mainile in faina alba si ia din compozitie cate putin si formeaza in palme papanasi de marimea unei nuci. Compozitia nu va fi nici tare ca un aluat dar nici moale sa nu poti s-o modelezi. Daca totusi e mult prea moale (depinde si de branza de vaci cat de zeroasa a fost) mai adauga putina faina.

Plonjeaza papanasii in apa si lasa-i sa fiarba pana se ridica la suprafata apei. Invarte-i cu o lingura si mai laa-i 30 secunde.

Cu o spumiera scoate-i din apa si pune-i in pesmet. Tavaleste-i pe toate partile.

Pregateste farfuriile si pune pe fiecare cate o lingura de smantana, aseaza cate 3 papanasi calzi, pune dulceata de trandafir pe fiecare (nu multa) si serveste.

Sa va fie de bine!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Krystyan Trendy 1

04.01.2015, 15:23

deliciosi papanasi!

Sylvia 1

09.01.2015, 13:19

chiar vroiam o reteta de papanasi de incredere e direct la favorite

iry-gabriela 1

26.03.2015, 21:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor fierti