Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel a la gaby_d :)

de Cris2711 in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 8032 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Pentru ca azi am descoperit reteta Gabytei si mi-a facut o pofta de neimaginat m-am pus eu asa pe facut papanasi:) si sa vad ce a savurat ea fara mine:)si ce bun a iesit.mersi Gabyta de reteta.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor:
  • 500 grame Branza de vaci
  • o cescuta de gris(150-200 gr.)
  • zahar 120-150 grame
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • pesmet
  • Pentru sos
  • 250 gr.zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri frisca lichida

   

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel a la gaby_d :):

Reteta de preparare a papanasilor

Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust.(eu am pus 125 grame de zahar).

Se adauga ouale,cate unul,amestecand dupa fiecare.

Adaugam zaharul vanilat si lasam compozitia deoparte,timp in care ne ocupam de sosul caramel.Inventia proprie a Gabytei:).

Caramelizam 250 gr.zahar.

Cand capata o culoare frumoasa,galben-aurie oprim focul si adaugam cele 2 linguri unt.Amestecam pana la topirea completa continuu.

Adaugam  ,pe urma, doua linguri smantana si trei linguri frisca lichida.

Se amesteca usor.

Ne intoarcem la papanasi  si ne ocupam de ei.

Intr-o oala mare punem apa la fiert.Cand a dat in clocot,dam focul la mic si cu mana umeda luam din compozitia de papanasi ,formam bilute potrivite ca marime si le punem in apa.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.

Se scot cu o paleta,se scurg de apa si se pun direct pe o farfurie cu pesmet.Gabyta a facut pesmet din piscoturi,o idee geniala.

Se invart usor in pesmet si se pun pe farfurie si se orneaza cu sos caramel.

Pofta buna:)

TIPS-URI

1

zahar vanilat Dr.Oetker este mai bun

2

 un pic de jeleu de mure peste papanasi

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel a la gaby_d :)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu gem de macese